Tyresö FF
Damer

1 poäng mot BK30.
2023-06-12 07:12

Match mot Västerås BK30 för TyresöFF´s damlag. Tyresö som haft det lite tungt senaste tiden börjar matchen riktigt bra och har efter 5 minuter skapar flertalet farliga chanser och haft skott mot mål men som täckts bort av BK30 försvarare. Den spelmässigt dåliga första halvleken från matchen mot Örebro veckan innan syntes inte alls till.

I den 6:e minuten blir det dock en snabb spelvändning från gästerna men som förtjänstfullt reds ut av Ella Bergström. Nån minut senare nytt farligt läge av BK30 när de tråcklat sig fram mot mål men skottet går utanför.

Det är inledningsvis en jämn match där Tyresö vinner de flesta närkamperna och har bra fart i sitt spel. I den 15:e minuten fint spel från Tyresö när Ella Bergström driver fram bollen. Hon slår en djupledsboll till Leila Baiche som provar skott från snäv vinkel. Målvakten räddar till hörna. Bra slagen hörna blir till skott men över ribban.

Efter några minuten nytt fint anfall. Klara Grahn vinner boll och spelar ut till Leila Baiche. Hon i sin tur passar till Filippa Pettersson som fintar bort förvararen och provar skott med vänstern. Tyvärr blir inte träffen vad man önskat och skapar inga problem för BK30 keepern.

Halva första spelad och det ser riktigt bra ut för Tyresö. BK30 hittar dock varandra snyggt i den 25:e minuten på sin vänsterkant. Filippa Pettersson gör ett bra ingripande och petar undan till hörna. Resultatlös.

Därefter tar Ella Bergström sig åter fram och in i straffområdet. Skott men målvakten räddar. Och minutrar efter det nära att Ida Ahlbom kan nicka in ett inlägg från Leila Baiches högerkant. Och Tyresö fortsätter att trycka på. Filippa Pettersson med inkast till Leila Baiche som åter hittar Ida Ahlbom med ett inlägg. Tyvärr går bollen åter utanför stolpen.

Efter 30 minuter och viss dominans av Tyresö börjar nu gästerna komma mer in i matchen. Bra rörelse och bra passningsspel. Sällan man ser nån felpass från dem. I den 40:e minuten bjuds det på ett långt inkast som blir till avslut men enkelt för Karro Sundberg. 2 minuter senare farlig frispark för BK30 strax utanför straffområdet. Bra slagen men även bra räddning av Karro Sundberg igen.

Pausvila och 0-0. Tyresö hade det mesta spelet första halvtimmen men efter det kom gästerna mer in i matchen och skapade flera bra lägen även dem.

Andra halvlek och det är full fart på BK30 direkt. De får en vänsterhörna i den 47:e minuten som Karro Sundberg tippar till inkast som sen blir till ny hörna men från höger. På den blir det en kontring för Tyresö som kommer i ett 2 mot 1 läge när Laila Baiche dragit iväg med bollen högt upp i plan. Frida Thilén har även hon tryckt på framåt och tagit en jättelöpning i denna kontring men tyvärr blir passen misslyckad och chansen uteblir.

I den 52:a minuten får Alva Lodén ett gult kort och BK30 en frispark. Den nickas bort från straffområdet men blir till skott utifrån men utanför målramen. Mer chanser från BK30 efter det men Karro Sundberg räddar och i den 56:e minuten fantastiskt försvarsspel av Emilia Irle ute på högerkanten där hon resolut avväpnar BK30 spelare och spelar upp bollen.

Därefter börjar Tyresö sätta lite högre press på bollhållaren i Tyresö och i den 60:e minuten ger det resultat. Boll ut till Ida Ahlbom som från vänsterkanten i straffområdet lyfter in 1-0 förbi BK30 keepern.

Mer Tyresö. Leila Baiche på högerkanten och med inspel men istället omställning BK30 men åter är Emilia Irle där och reder ut. I den 66:e minuten tar sig igen Ella Bergström sig in i straffområdet och är nära att gå förbi sin bevakare men istället blir hon fälld och domaren pekar på straffpunkten. Klara Grahn går fram och träffar tyvärr stolpen. Bollen går rakt ut till Ida Ahlbom som nog blir lite för fri och trycker bollen över ribban. Otroligt nära en 2-0 ledning där.

Ett par minuter senare tar sig Ida Ahlbom sig in i straffområdets vänstersida. Inspel mot Emma Åström som skjuter över.

Hörna för gästerna i den 77:e minuten blir till ny kontring för Tyresö. Ida Ahlbom slår in bollen mot Meja Frimmel men målvakten avvärjer. Istället ny omställning där BK30 spelare får gå lite väl långt och enkelt utan att bli attackerad. Boll ut till vänstersidan av straffområdet och vips 1-1 på resultattavlan. Kändes väldigt onödigt men inte alls orättvist.

3 minuter senare boll av Ida Ahlbom till Leila Baiche som tar sig in centralt och provar skott, tyvärr mitt på keepern. I de sista minutrarna riktigt nära att BK30 gör ett segermål med ett jätteskott men Karro Sundberg tippar undan i stolpen och ut. Och på stopptid är det nära att Tyresö ställer till det lite för sig själva med ett hemåtspel men igen är Emilia Irle där och klarar.

Matchen slutar 1-1 och är nog ett rättvist resultat sett till målchanserna. BK30 är ett bra välspelande lag och Tyresö tog flera steg i rätt riktning spelmässigt men saknaden av självförtroende i de avgörande lägena lyser starkt.

Nästa match är i Linköping borta mot Kenty BK på Fredriksbergs IP. Söndagen 18/6 kl 16.00.