Kämpaseger mot Enskede.
2023-06-22 14:12
Segerhurrande spelare och ledare!

Äntligen match på underbara Tyresövallen och ett hyfsat stort antal fotbollsälskare hade kommit för att se Tyresös Stolthet, Tyresö FF DAM ta sig an Enskede IK. Matcher mot dem brukar oftast vara jämna och spännande. Så även denna gång.

Enskede börjar bäst och sätter ordentlig press direkt. Det ger utdelning i att Tyresö har svårt att få till nåt ordnat spel. I den 4:e minuten kommer ändå en bra chans för Tyresö. Boll upp till Leila Baiche på högerkanten, Hon tar sig in central och slår en höger utsida till Elsa Bengtsson på vänsterkanten som även hon tar sig in centralt och trycker iväg ett bra skott precis över ribban.

Efter det är det mycket Enskede som spelar fin fotboll. Skott som Karro Sundberg får tippa till hörna i den 9:e minuten. Frispark 25m från mål där Ella Bergström nickar undan men till Enskedespelare som skjuter men långt utanför stolpen. Ja Tyresö får inte till nåt vidare spel och det är Enskede som för matchen. Gratischans för gästerna i den 19:e minuten på ett motlägg där de kommer snabbt mot mål på vänsterkanetn men Emilia Irle agerar resolut (som alltid) och tar hand om bollen.

Tyresö sliter på och trots att det är ett markant spelövertag från gästerna så blir det inte direkt några farligheter. I 25:e minuten jobbar Elsa Bengtsson till sig bollen i en närkamp. Minuten senare är det Michaela Larsson som gör ett jättejobb och springer ikapp Enskede spelare som tagit sig mot straffområdet. Michaela tar bollen och spelar lugnt ner till Karro Sundberg.

Offensivt går det trögt men i den 32:a minuten slår Josefine Lindberg en boll till Leila Baiche som snyggt serverar Michaela Larsson i djupled men då är Enskede där i sista sekund och rensar undan. 10 minuter kvar av halvleken och ett konstant tryck från gästerna som kommer närmare och närmare. Frispark för Enskede i den 44:e minuten 25m från mål slås hårt och lågt mot straffpunkten. Fritt läge men Karro Sundberg kommer ut bra och gör en klassräddning. Paus och fortfarande 0-0 mirakulöst nog.

Andra halvlek fortsätte som den första slutade med ett högt pressande Enskede och ett Tyresö som letar efter spelet. Tyresö har svårt att ta sig ur gästernas grepp men ”vips” plötsligt händer det. Ida Ahlbom jobbar fram bollen i den 58:e minuten  på vänsterkanten och tar sig ner mot förlängda mållinjen. Inlägg mot första stolpen och då går bollen in i mål till 1-0 via målvaktens händer. Härligt men inte alls rättvist.

Enskede fortsätter som inget hade hänt och spelar runt runt. Tyresö ofta 2:a på bollen och gör det enkelt för Enskede. De får spela fram och tillbaka på Tyresös planhalva. I den 68:e minuten nära att Ida Ahlbom kan trycka in 2-0 men då räddas bollen på mållinjen. Bra förarbete av Leila Baiche och Klara Grahn på högerkanten. Istället gör Enskede 1-1 på en hörna ett par minuter senare och det är ganska välförtjänt men det såg ganska passivt ut av Tyresö i just den situationen.

Nu går gästerna för att göra fler mål men Tyresös backar är nu omutliga och vi bjuds på många rejäla sjyssta tacklingar och brytningar av de gultröjade. Frida Thilén och Emilia Irle spelar med både pondus och ett fantastiskt lugn.

Tyresö gör ett byte i den 77:e minuten och in kommer Lina Malmborg och Fialisa Söderberg. Och det bjud direkt på snyggt spel mellan Fialisa Söderberg, Leila Baiche och Klara Grahn på högerkanten. Inspelet till Lina Malmborg i straffområdet är magnifikt och hon kan med sin första touch i matchen trycka in 2-1 för Tyresö. Fantastiskt snyggt.

Nu börjar Enskede se lite tagna ut och kanske deras press tagit ut sin rätt och inte så konstigt. Det skapas dock fler möjligheter för Tyresö och i den 83:e minuten slår Ida Ahlbom fin boll över backlinjen till Fialisa Söderberg som i fullfart tar med sig bollen och ner mot straffmrådet. Spelsnett bakåt mot Clara Schefte som kommit in, men på nåt sätt studsar bollen undan och förbi henne.  Nära där.

Enskede gör ett sista försök i slutminutrarna men det ser stabilt ut nu försvarsmässigt. Lina Malmborg vinner en duell i den 90:e minuten och tar sig ner på vänsterkanten. Snyggt inspel mot straffpunkten där nu åter Clara Schefte möter upp och den här gången rullar inte bollen förbi utan hur säkert som helst rullar hon in 3-1 för Tyresö och därmed är matchen avgjord.

Spelmässigt var Enskede klart bättre än Tyresö denna onsdagskväll men som vi alla vet så är det målen som räknas. Sköna välbehövliga 3 poäng in på kontot såhär strax innan midsommar.

Litet uppehåll nu och nästa match är borta mot Rävåsen IK den 1 Juli i Karlskoga. Kilsta IP 16.00