Tyresö FF
Damer

Förlust på ringvallen...
2023-10-02 06:45

I härligt sensommarväder var det dags för Tyresö FF´s damer att ta sig an Västerås BK30 på deras hemmaplan Ringvallen. Förra mötet hemma slutade oavgjort 1-1.

TYresö börjar matchen bra men det är hemmalaget som har första avslutet på mål. Efter kommit runt på vänsterkanten testar de Karro Sundberg i målet som inte har några som helst problem med det skottet.

Ida Ahlbom hittar Klara Grahn i den 3:e minuten med en perfekt boll genom Västerås backlinje men som tyvärr blev avvinkad för offside. Minuten senare fin djupledsboll från hemmalaget till spelare som kommer i riktigt farligt läge med Filippa Pettersson reder resolut ut den farligheten.

Anfallen går fram och tillbaka om i den 8:e minuten jobbar sig Emma Åström och Liv Borgman till sig bollen högt upp i planen och spelar till Leila Baiche som i sin tur hittar Ida Ahlbom. Ida Provar skott med vänstern som täcks undan.

Det är mycket felpass och de kommer från båda lagen. Dock mest från de rödklädda känns det som. I den 15:e minuten snabbt anfall av Västerås som från vänsterkanten tråcklar sig in i straffområdet. Där lyckas de hitta en lucka vid första stolpen med en tåpaj och ledning med 1-0 för hemmalaget.

Tyresö trycker på för en kvittering omgående. Frisperk i den 16:e minuten som Ella Bergström slår där det är millimetrar från att en Tyresöspelare kan toucha bollen som istället går över kortlinjen. Några minuter senare slår Meja Frimmel en fin boll in till Klara Grahn som passar bakåt till Liv Borgman som tar några steg framåt och drar iväg ett bra skott men precis utanför stolpen. Hörna till Tyresö strax efter det för Tyresö från vänster. Bollen tillbaka till Emma Åström som slår in den igen till straffområdet där Josefine Lindberg möter upp med pannan men inga problem för Västeråskeepern.

Istället blir det 2-0 minuten senare när vitklädd hemmaspelare tämligen enkelt får vandra in i straffområdet med bollen och lägga in bollen i mål. Såg lite för lätt ut och väldigt onödigt. Brant uppförsbacke för Tyresö nu.

I den 25:e minuten nära 3-0 på en felpass rakt i gapet på centralt stående hemmaspelare. Skott men jätteräddning av Karro Sundberg. Tyresö kämpar och sliter men kommer inte till några avslut på mål.

Pausvila

I den 2:a halvleken är det nära reducering direkt när Leila Baiche lyfter fram bollen över backlinjen till Klara Grahn som kommer först till bollen mot en utrusande målvakt men bollen går utanför stolpen. Nära där.

Jag det är bättre tryck av Tyresö i den andra halvleken. Både i spelet och i närkamperna. Hörna i den 50:e minuten för Tyresö som blir till kontring Västerås. Bra hemjobb av Michaela Larsson och Frida Thilén och den chansen försvinner.

Spelet flyter inte för Tyresö denna dag. De rödklädda kämpar och sliter men Västerås spelar bättre och nu med 2 målsledning behöver de dessutom inte skynda på nåt framåt. Utan spelar lugnt och metodiskt. När chanserna ändå skapas för Tyresö tvekas det nån millisekund och då är chansen borta. Clara Schefte som kommit in mot slutet visar dock stor vilja och kurage och går 100% in i alla närkamper. Härligt att se.

Att Emilia Irle blir vald till Tyresös bästa spelare var helt rätt då hon som som många gånger förut gör en bra och stabil insats, Grattis.

Västerås BK 30 vinner matchen klart rättvist och inkasserar 3 poäng. För Tyresö gäller det att bryta ihop och komma igen. Nästa match blir en riktigt svår nöt att knäcka. Serieledarna Örebro som slog Smedby med 5-0 i helgen komer gå fullt för att ta platsen till Elitettan. Kan Tyresö sätta käppar i hjulet där? Ni som kommer till Tyresövallen på lördag kl 13.00 får se.