Tyresö FF
Damer

Bra insats mot BP trots förlust
2024-02-19 08:16

Match mot Brommapojkarna i Victoria Cup. Ny spelform från och med i år där det nu är gruppspel först.

I vanlig ordning slås ”bonusstraffar”. Då Tyresö ligger 2 divisioner under BP får Tyresö 2 st och förvaltar en av dem väl via Victoria Isaksson och innan domaren blåser för start så leder Tyresö med 1-0.

BP som valt att ta med flertalet startspelare från damallsvenskan sätter högsta fart direkt. Inte minst den från Tyresö FF fotbollsskolade Frida Thörnqvist som åter få visa upp sig för Tyresöpubliken.  Att BP tar den här cupen på största allvar råder inget tvivel.

I den 7:e minuten nära straff för gästerna men domaren friar. 3 minuter senare fint anfall av BP med inlägg från högerkanten, Karro Sundberg bra med och plockar ner lätt.

Bra kamp ute på planen men sämre spel. Mest BP som kommer till avslut. I den 18:e minuten riktigt nära 1-1 när Tyresö inte riktigt får bort bollen i straffområdet men en reflexräddning igen av Karro Sundberg från nära håll reder ut.

Bra spel av Tyresö i den 24:e minuten när Klara Grahn snyggt tar emot en boll från backlinjen och spelar ut till Leila Baiche. Hon slår en fin boll upp till Filippa Petterson som tagit sig upp på högerkanten. Nära att hon kommer förbi där på kanten men BP försvarar sig väl.

I den 26:e minuten får Frida Thörnqvist bollen i farten på vänsterkanten och då är det nog få (ej ens i allsvenskan) som hänger med. Det går oerhört fort och som så många gånger förr tåar hon in 1-1 vid bortre stolpen.

Tyresö fortsätter det hårda arbetet och skapar bra chans strax efter. Klara Grahn hittar Elsa Bengtsson med en djupledsboll och från högerkanten i straffområdet får hon skottläget men tyvärr över ribban. Direkt efter snabb vändning av BP men ett fantastiskt hemjobb av Ella Bergström som fixar inkast till Tyresö.

BP spelar bra och Tyresö har det jobbigt stundtals. Inte oförtjänt kommer 1-2 i den 41:a minuten. Inspel från höger och direktskott i straffområdet. Otagbart.

Det går fort när BP anfaller så det gäller att uppspelen och passningarna från Tyresö sitter. Ribbträff av BP i sista minuten av första halvlek och bollen åter till BP spelare. Karro Sundberg får åter göra flertalet räddningar innan domaren blåser av för halvtidsvila. Puh!

Fortsatt mycket BP i början av andra halvlek. Alice Bengtzon Schéele jobbar riktigt bra så att BP när de kommer på högerkanten inte riktigt får till inspelet utan kan tas om hand av Tyresökeepern.

Klockan tickar fram till den 60:e minuten och via en kommunikationsmiss av BP får Tyresö en gratishörna från höger. Den förvaltas väl när Klara Grahn kommer högst och snyggt nickar in 2-2 precis under ribban. Härligt!

Tyresö vill ha mer och trycker på men istället blir det snabb BP kontring. Inspel från vänsterkanten och direktskarv till 2-3. Tyresö slås inte ner utan tar nu kampen ordentligt ute på planen. Elsa Bengtsson vinner en duell på högerkanten i straffområdet, spelar bakåt till Victoria Isaksson spelar ut till Fialisa Söderberg. Hon fixar en hörna från vänster. Resultatlös dock. Bra period av Tyresö nu i matchen.

Superchans BP i den 72:a minuten. Åter bra agerande av Alice Bengtzon Schéele som tar kampen mot BP spelaren men som ändå får in bollen från högerkanten. Avslut som Karro Sundberg gör en bra räddning på. Minuten senare kommer åter Elsa Bengtsson runt på högerkanten och slår ett inlägg till straffområdet men även BP keepern är bra och tar hand om bollen.

Tyresö kämpar och sliter och gör sitt yttersta för att få till en kvittering men tiden tickar på. När BP sen gör 2-4 i den 86:e minuten går luften ur lite och innan domaren blåser av matchen gör de även 2-5 som blir slutresultat.

BP vinner matchen klart rättvist och visade stundtals allsvensk klass som Tyresö stod upp bra emot. Nästa match i Victoria Cup för Tyresö är den 2 mars mot Sollentuna FK kl 15:30 på Norrvikens IP.