Tyresö FF
Damer

3 poäng mot Triangelns IK.
2019-04-21

Fantastiskt väder bjuder Eskilstuna på denna långfredag och hemmalaget bjuder upp till en riktig kamp mot Tyresö FF. Det märks omgående att Triangelns IK inte kommer ge sig så lätt denna dag. Det är ett helt annat lag än det Tyresö mötte för ett par år sedan. Under den första kvarten så är det ett riktigt ställningskrig och det blir lite chanser åt båda håll. Tyresö spelar lugnt och metodiskt och hetsar inte upp sig i onödan. Oturligt nog så blir en TIK spelare knockad av bollen på ett motlägg i 15:e minuten och tvingas utgå.

Det är Tyresö som ändå har ett spelövertag och hemmalaget som går på kontring när tillfälle ges. Tyresö ser dock lite segt och stillastående ut stundtals så det blir enkelt för TIK att reda sig mot farligheter. Sen springer Tyresö allt för ofta offside dessutom. 25:e minuten och det är rejäla tag på planen och vi har hittills sett mängder av härliga närkamper. Nu börjar Tyresö komma närmare och närmare mål dock. 27 minuten och Kim Hedlund af Schmidt jobbar till sig en hörna som blir farlig. 29:e minuten Maria Poli skott utifrån men skottet går över. 4 minuter senare Spelar Lina Malmborg in en kanonpass mellan TIK försvaret till Frida Thörnqvist som tar sig in i straffområdet. En TIK spelare offrar sig helhjärtat 2 ggr om så det blir hörna från vänster till Tyresö. Även den blir riktigt farlig men målvakten i TIK kan till slut tippa bort bollen. I den 39 minuten så tar sig Ida Bengtsson fram till ett fint skottläge med vänstern men skottet uteblir. I minuten senare så blir Frida Thörnqvist bryskt fälld 25 meter från mål och får frispark. Skott över på den frisparken. Tyresö kommer i våg efter våg nu och nästa läga blir Frida Thörnqvists. Hon rycker förbi sin bevakare in i straffområdets vänsterkant men skottet går rakt på TIK´s målvakt. När det återstår 1 minut så får Sofie Thörnqvist bollen på mittplan. Hon spelar ut till Frida Thörnqvist på vänsterkanten. Frida tar sig återigen förbi en TIK spelare och spelar tillbaka till Sofie som tagit sig fram till straffområdslinjen. Där gör hon inget misstag utan lobbar snyggt in 0-1 förbi TIK målvakten. Domaren har lagt till lite tid så vi får se en hörna från TIK och ytterligare en bra chans för Tyresö innan han till slut blåser av halvleken.

Tyresö kommer ut som ett nytt lag i den andra halvleken och det känns som att de lagt in ytterligare en växel nu. De sätter hög press och tar löpningar och ett mycket större jobb i spelet utan boll. I 52:a minuten gör Tyresö 0-2 men domaren vinkar helt riktigt för offside. 3 minuter senare och Frida Thörnqvist återigen kapad 25 meter från mål och får frispark. Fint inlägg från Ida Ahlboms känsliga fot men nicken går utanför. Strax efter så stjäl Frida Thörnqvist bollen och tar sig in centralt i banan. Hon avlossar ett skott utifrån som målvakten inte kan hålla. Maria Poli får en chans på returen men skottet går över. 62 minuten och Maria Poli klackar bollen snyggt till Victoria Isaksson som kommit in. Skott utanför. Tyresö har nu verkligen parkerat på TIK´s planhalva. Hemmalaget kämpar dock frenetiskt och håller ihop försvaret bra. 67:e minuten Tyresöhörna från höger. Den går ut till Alice Bergström som lyfter in bollen igen men målvakten tar den. Minuten senare Ida Ahlbom väggspelar med Maria Poli. Inspel till Alice Bergström. TIK rensar till hörna som även den blir riktigt farlig. BRA PRESS NU mot TIK målet. 15 minuter kvar av matchen och hemmalaget försöker få till lite spel men Tyresö är det klart bättre laget nu i andra halvlek. I den 78 minuten trampar Alice Bergström runt på vänsterkanten. Spelar in till Maria Poli som får 2 chanser att göra mål men duktiga TIK målvakten kniper båda. 5 minuter kvar av matchen och TIK kommer i ett anfall på högerkanten. In i straffområdet där Felicia Bång Larsson täcker bort bollen till hörna. Hemmalaget vill tydligen ha straff för något men det hade varit lite väl snällt av domaren. Hörnan blir dock till ett skott av hemmalagets gigant nr 9 men där är Jempa Bakai i målet med på noterna och räddar. Den TIK chansen blir till en kontring för Tyresö. Alice Bergström igen jobbar till sig en hörna. Den blir dock enkel för målvakten att plocka ner. Tyresö dominerar andra halvleken totalt men det blir inga fler mål på Tunavallen i Eskilstuna. Matchen slutar 0-1 och Tyresö åker hem med 3 poäng. HÄRLIGT!

Nu väntar tuff match mot SÄTRA SK på lördag den 27 April då det kommer vara fantastisk heldag på Tyresövallen. Läs mer om det på hemsidan.