Tyresö FF
Damer

3 poäng mot Enskede IK.
2020-07-09
Segerlaget över Enskede IK.

Bra start av Tyresö och Frida Thörnqvist kommer direkt till avslut efter att ha fintat förbi EIK´s högerback. Sen är Maria Poli direkt där och hugger på returen men målvakten håller säkert i bollen. 2 minuter senare så kommer nästa anfall. Frida Thörnqvist återigen från vänsterkanten, inspel till Victoria Isaksson som passar vidare till Kim Hedlund af Schmidt som får bra skottläge men skottet blir lite tamt. Tyresö trycker på hårt mot enskedes mål de första 10 minutrarna och  det är otroligt lite som gör att inte hemmalaget kan ta ledningen. Inte förrän i 10 minuten kommer gästerna till ett avslut då Tyresö missar att rensa bort bollen. Skottet går över dock. Det ger dock gästerna lite mod och kommer nu till flera avslut och börjar ta för sig betydligt mer på planen. Tyresö gör ett tidigt byte då Victoria Isaksson tvingas avbryta matchen. Hon ersätts av Lina Malmborg som gör comeback efter några matchers skadefrånvaro. Efter 20 minuter har nu hemmalaget tappat initiativet och har svårt att få fram passningarna. Enskede kan tämligen enkelt freda sig. I 22.e minuten rensar gästerna bort bollen från straffområdet och bollen blir till en perfekt passing ut på vänsterkanten där en frispelad spelare tar sig ända in i straffområdet. Hon får iväg ett bra skott men där Jempa Bakai gör en bra räddning och tar bollen. Efter det börjar Tyresö återigen ta tag i matchen och kommer närmare mål. Tyvärr så är avsluten lite tveksamma och det väntas lite för länge innan skotten avlossas. 31:a minuten och Lina Malmborg gör en snygg mottagning, lobbar sen bollen över sin bevakare, spelar upp bollen till Maria Poli i straffområdet men bollen rinner iväg. 2 minuter senare bra utspark av Jempa Bakai som går upp till Maria Poli. Hon spelar till Frida Thörnqvist centralt. Frida tar sig ut mot höger i straffområdet. Bra läge nu men skottet uteblir. Bara 4 minuter kvar av halvleken och vi ser Kim Hedlund af Schmidt kriga till sig bollen och påbörjar ett anfall. Hon spelar bollen till Frida Thörnqvist som blir fri i straffområdet. Bra skott nu men bollen går över ribban. Riktigt nära ledningsmål. Istället blir det Enskede som tar ledningen i 44 minuten när de på ett inlägg från höger slår en hög boll som går över alla och tar i bortre stolpen och rakt ut i straffområdet. Där får Tyresö inte bort bollen utan gästerna kan enkelt raka in bollen i mål. KALLDUSCH!

Direkt efter så är det otroligt nära att Tyresö kvitterar men oturen grinar illa och tiden för första halvlek rinner ut. Tyresö har haft de klart bästa målchanserna men det är gästerna som leder med 0-1.

Andra halvlek fortsätter lite som första där Tyresö kommer till lägen men avsluten eller sista passen blir fel. Även hur man rör sig utan boll lämnar lite att önska. Tiden går och Tyresö försöker och försöker men har det svårt att komma igenom Enskedes försvar. I den 58 minuten avlossar så äntligen Lina Malmborg stora kanonen och från 25 meter går bollen in i nätmaskorna förbi Enskedemålvakten till 1-1. Direkt efter det kommer Enskede till bra avslut och återigen tvingas Jempa Bakai till en fin räddning. 30 minter kvar nu och Tyresö pressar på för att ta ledningen och skapar flera farliga hörnor. I den 63 minuten så får den pressen utdelning och Ida Bengtsson kan sno åt sig en felpass och ser att målvakten står långt ut. Väl avvägt skott som smiter in precis under ribban till 2-1. Tyresö fortsätter att trycka på efter det och är flera gånger nära att utöka ledningen. Enskede är dock lång ifrån ofarliga och kommer till farliga anfall lite då och då. I 70:e minuten får gästerna en frispark precis utanför straffområdet till höger. Farligt inlägg men där står återigen Jempa Bakai och får undan bollen. Minuten senare får hon göra ytterligare en viktig räddning när domaren missar en solklar frispark som istället blir till frispelad Enskede spelare. Jempa Bakai räddar även det skottet av Enskedespelaren som är hårt uppvaktad av en frenetiskt backcheckande Emelie Nygren. 15 minuter kvar nu och Maria Poli blir helt fri mot ett tomt mål. Lite stressad och lite trött slår hon dock bollen utanför stolpen. Alice Bergström som kommit in gör när det återstår ca 10 minuter flera bra saker och är nära flera gånger om att utöka ledningen men Enskede målvakten gör bra räddningar på dem. Hörna blir det iallafall från höger. Den slås mot bortre stolpen där Frida Thilén nickar tillbaka bollen mot den högra delan av straffområdet. Där dyker Moa Nilson Barkenheim upp med pannan men bollen går precis utanför stolpen. 83:e minuten och Frida Thörnqvist får en pass från Lina Malmborg ute till vänster. Hon utmanar och kommer förbi och från den förlängda mållinjen kan hon slå in bollen mot en fri Maria Poli som i sin tur enkelt kan bredsida in 3-1 till Tyresö FF. Matchen är avgjord men vi får se ytterligare ett Alice Bergstöm patenterad fint och skott innan domaren blåser av matchen. Återigen bra räddning från målvakten.

Tyresö vinner matchen med 3-1 helt rättvist och tar 3 poäng.

Det är mycket matchande nu och redan på tisdag är det match i Victoria Cup mot Bele Barkarby (igen). Matchtid 20:15 på Tyresövallen.

Vi ses där!!

/ Christer