Damer

Skön seger på Boovallen!
2022-05-02 06:51
Tvåmålsskytten Sosso Andersson

Match mot Boo FF på Boovallen för Tyresös damer. Som alltid mot dem väntas en jämn och hård kamp över minst 90 minuter. Så blev fallet även denna gång. Och då Boo dessutom inte släppt in ett mål sen i höstas 2021 i div 1 bäddar även det för att Tyresö skulle få det svårt.

Boo började bäst och sätter ordentlig press på Tyresö som initialt inte hittar rätt i passningarna utan får kriga tillbaka bollen efter flera passningar som gått till motståndarna. Det resulterar i flera frisparkar från hemmalaget varav en som blir riktigt farlig. 20m från mål lite till vänster bra slagen mot första stolpen. Jempa Bakai lyckas få en hand på den först innan den sen tar i stolpen innan hon därefter kan hålla i bollen.

Boo fortsätter med sin enorma press på bollhållaren men efter ca 10-15 minuter börjar så sakteliga Tyresö flytta upp och spelet blir mer och mer på Boo´s planhalva. Även Tyresö sätter nu bra kollektiv press på Boo´s backlinje som får även dem att tvingas rensa bort bollen.

Tuff och jämn start mellan 2 lag som känner varandra ganska bra. Kanske seriens 2 bästa??

Hörna Tyresö i den 16:e minuten. Lång boll som går till Michaela Larsson som testar volleyskott men bollen går högt över. Ett par minuter senare Bryter Sosso Andersson ett Boo anfall och tar med sig bollen framåt. Passar till Ida Ahlbom som försöker hitta Elin Engström men bollen går istället tillbaka till Sosso som provar skott – målvakten räddar.

Tyresö har nu skapat ett tryck mot Boo´s mål under några minuter och i den 28:e minuten kommer 0-1. Sara Frigren snurrfintar sig fram strax utanför straffområdet, spelar ut till Elin Engström på högerkanten. Hon slår en låg hård boll mot målområdet och där dyker Sosso Andersson upp och från nära håll trycker in bollen i mål. Snyggt spelat och otroligt skönt.

Mer Tyresö som nu har bra koll på Boo´s spelidé. De kostar dock på i både kraft och svett men Tyresöförsvaret gör det bra och jobbar för varandra. I den 39:e minuten bryter Sofie Thörnqvist ett Boo anfall och tar tar med sig bollen framåt. Spelar ut bollen till Elsa Bengtsson på högerkanten. Hon i sin tur slår in bollen till straffområdet där återigen Sosso Andersson är och trycker in sitt 2:a mål för dagen till 0-2 för Tyresö. Underbart snyggt!

Fortsatt hård kamp halvleken ut och inget av lagen ger bort någonting gratis. Jämn halvlek men det är Tyresö som producerat mål.

Andra halvlek som fortsätter likt den första med mycket kamp. Boo ökar trycket och biter sig ofta kvar på Tyresös planhalva. Anfallen böljar fram och tillbaka men det är få bollar som går mot mål då båda lagens försvarspel är bra och svårforcerade.

I den 61:a minuten är det dock otroligt nära en reducering när de kommer loss lite till vänster mot Tyresös mål. Fri mot Jempa Bakai får hon till ett bra skott men Jempa får en hand på bollen och bollen ändrar rikting. Ny chans på returen för hemmalaget men bollen går till offsidestående spelare till höger.

Offerviljan är enorm i Tyresö som kämpar och sliter för att inte ge motståndarna nån chans att bygga upp nåt spel. De flesta närkamperna går Tyresö vinnande ur och Boo kommer inte förbi och till avslut. De få lite längre bollarna som slås över Tyresös backlinje kan Jempa Bakai tämligen enkelt komma ut och rensa undan eller skopa in i sin famn. Det ser riktigt stabilt ut med kvarten kvar att spela.

Michaela Larsson vinner boll på mitten och kommer runt på vänsterkanten. Inspel till Ida Ahlbom som för söker lyfta in bollen men Boo´s målvakt kniper den. Ett par minuter senare nytt fint Tyresöanfall. Elsa Bengtsson med fint inspel mot bortre delen i straffområdet. Michaela Larsson möter upp och trycker iväg ett bra skott som målvakten återigen gör en fin räddning på med en fotparad.

Tiden börjar rinna ut för hemmalaget och de sista riktigt farliga målchanserna kommer från Tyresö. Alice Nagy som kommit in istället för Elsa Bengtsson får till ett bra avslut som Boo målvakten tvingas tippa till hörna. I slutminuten kommer Ida Ahlbom fram på vänsterkanten efter pass av Sosso Andersson. Bra avslut igen med ny räddning. Returen till Sara Frigren som provar skott men tyvärr över.

Domaren blåser för full tid och Tyresö vinner fullt rättvist med 2-0. Skönt att Tyresö håller nollan återigen och skönt att det lossnat för Sosso Andersson med målskyttet. Samtliga i Tyresö ska ha mycket beröm för det här va en riktig lagseger men kanske en extra guldstjärna till Michaela Larsson som i princip inte förlorade en enda närkamp i det tuffa spelet på mittplan.

Ny match redan på onsdag när Djurgårdens IF kommer på besök till Tyresövallen. Då är det kvartsfinal i Victoria Cup som gäller.