Damer

Seger mot Sätra
2022-05-16 07:37

Match mot Sätra SK på svårspelade Sätra BP. En plan som är liten och trång och det finns få utrymmen till skönspel och svårt att hitta ytor att spela på. Istället är det mycket närkamper och kämpaglöd som gäller.

Bra fart på matchen inledningsvis från båda håll. Alva Lodén provar skottlycken redan i 2:a minuten men skott utanför. Därefter är det Sätra som skapar ett par chanser där de sätter hög press på Tyresö och får även med sig en hörna. På hörnan blir det istället en kontring för Tyresö. Andrea Strandh vänder bort sin bevakare och passar över bollen till Sara Frigren som får till ett bra skott men målvakten räddar.

I den 10:e minuten vinner Tyresö bollen på Sätras planhalva och det bjuds på snyggt väggspel mellan Sara Frigren och Michaela Larsson som direktskarvar bollen upp till Elin Engström. Inne i straffområdet är hon riktigt vass och sätter säkert 0-1 bakom Sätramålvakten.

Mer Tyresö nu som skapar flera bra lägen efter varrandra. Alva Lodén hittar Michaela Larsson med en djupledsboll och sånär kan den sistnämnda vinkla in bollen med en höger utsida men bollen rullar precis utanför den vänstra stolpen.

Sätra avslut i den 17:e minuten där Karro Sundberg i målet skopar in bollen och påbörjar en kontring. Bollen upp till Sara  Frigren som hittar Sosso Andersson på vänsterkanten. Hon tar några steg fram och trycker sen upp bollen med vänstern i nättaket till 0-2.

Tyresö har nu spelat bra och det ser stabilt ut.

Sen bjuds vi på läktaren på ett riktigt solomål där Sätraspelaren från egen planhalva tar sig förbi den ena Tyresöspelaren efter den andra och sen långt inne i straffområdet kan trycka in reducering till 1-2. Rätt snyggt får man säga ändå.

Efter det har Sätra vittring på mer och spelet Tyresö startade matchen med har kommit av sig lite. Hög press från hemmalaget gör det svårt för de gula. Därför är det riktigt skönt när Elin Engström får en pass från Ida Ahlbom i den 42:a minuten. Elin passar till Michaela Larsson som spelar ut bollen till Sosso Andersson på vänsterkanten. Inlägg mot bortre stolpen där Andrea Strandh möter upp med huvudet och nickar in 1-3. Ett riktigt snyggt spelmål som även är resultatet när spelarna går av för pausvila.

Fortsatt bra fart på matchen i inledningar av den andra halvleken. Slarvigt spel blir hörna för Sätra i den 47:e minuten. Frida Thilén nickar bort bollen till Andrea Strandh som snabbt startar kontringen med en boll upp till Sara Frigren som fixar en en hörna. På hörnan är Sofie Thörnqvist där men nicken går precis utanför.

Spelet går lite fram och tillbaka och det bjuds på chanser från båda håll. I den 52:a bjuds det på en riktigt bra chans som gör att Karro Sundberg får stäcka ut med hela sin längd och tippa bollen till hörna. Lång hörna som blir till nytt skott men då är Karro där igen och kniper bollen.

5 minuter senare boll upp mot Elin Engström som brottas mot 2 Sätraspelare men lyckas ändå passa bakåt till Michaela Larsson. Skott som Målisen tar.

Vi närmas oss 70 minuter och utan att det är nån glimrande fotboll känns det ändå kontrollerat och tryggt ut sett med Tyresöögon.

78:e minuten nu och återigen Elin Engström som nu har 4 spelare mot sig men lyckas ändå komma loss och spela bollen mot Sara Frigren som är ytterst nära att komma helt fri men bollen rensas undan.

Elin Engström fixar även en Tyresöhörna i den 83:e minuten. Michaela Larsson slår en lång mot bortre stolpen och nu kan Sofie Thörnqvist från nära håll stöta in bollen till 1-4. Underbart!

Innan domaren blåser för full tid får vi se ytterligare 1 mål. Elin Engström tar sig in i straffområdet på vänstersidan slår en hård låg boll mot bortre stolpen där Elsa Bengtsson möter upp och trycker in 1-5 eller om det är Sätraförsvararen som är sist på bollen. Låter det vara osagt men vi har 1-5 på resultattavlan och det känns riktigt skönt.

Seger för Tyresö utan att spela särskilt bra men starkt att ändå göra 5 mål på en svårspelad plan där historiskt sett det vana hemmalaget allt som oftast dragit det längsta strået.

Nu är det mycket matcher igen och redan på Onsdag är det dags igen då seriekonkurrenten Boo FF kommer till Tyresövallen för match i Svenska Cupen. Matchstart 20.00.