Tyresö FF
Damer

Seger i värmen!!
2023-09-11 07:29

Äntligen va sommaren tillbaka på Tyresövallen och dags för Tyresös damer att ta sig an gårdagens gäster från Närke, Degerfors IF. Förra mötet drog Tyresö det längsta strået och vann med 0-2 på Stora Valla.

Tyresö börjar matchen riktigt bra och skapar flera fina anfall från högerkanten. Den vassaste efter inkast av Ella Bergström till Michaela Larsson som tar sig ner mot förlängda mållinjen och spelar in bollen till Meja Frimmel i straffområdet. Skott högt över ribban och lika bra det kanske då bollen tydligen varit över kortlinjen innan.

I den 6:e minuten riktigt farlig chans av DIF när det går en pass som skär igenom backlinjen till i princip fri spelare I straffområdet. Frida Thilén visar musklerna och trycker undan spelaren förtjänstfullt så att Karro Sundberg i målet kan enkelt ta hand om bollen.

Ella Begström slår ett inlägg från  höger I den 10:e minuten mot straffområdet där både Klara Grahn och Emma Åström finns men bollen går över dem båda och landar hos Filippa Pettersson. Hon tar emot bollen och lyfter sen snyggt in bollen in I bortre burgaveln till 1-0 för Tyresö. Härligt!!

Tyresö spelar riktigt bra och ger inget gratis till gästerna som gång på gång försöker hitta bollar i djupled men som Tyresös eminenta backlinje har bra koll på. I den 20:e minuten åter snyggt anfall av Tyresö när Michaela Larsson tar bollen med sig fram i banan och spelar fram till Leila Baiche som i sin tur väggpassar med Klara Grahn men avslutet mot mål uteblir. 5 minuter senare blir Meja Frimmel liggande efter att hon täckt skott med huvudet efter fint anfall av DIF. Hon repar sig dock snabbt.

Emilia Irle dominerar centralt i backlinjen och ihop med Frida Thilén tar hand om alla farligheter som kommer i deras väg. DIF kommer aldrig riktigt till avslut men i den 42:a så är det nära nära efter en snabb kontring. Inspel i straffområdet och direktavslut men tack och lov rakt på Karro Sundberg.

Pausvila 1-0.

46:e minuten och frispark för Tyresö. Riktigt nära att Josefine Lindberg når högst med pannan men bollen går förbi och studsar runt lite i straffområdet innan den kan rensas bort. Det är ett klart mer aggresivt Degerfors nu i andra halvlek och det påverkar Tyresös spel som tappar kommandot något. Fortfarande bra inställning och intensiva närkamper.

Elsa Bengtsson som kommit in istället för Laila Baiche spelar I den 62:a minuten till Klara Grahn som spelar tillbaka till Elsa, inlägg som täcks till hörna. Minuten senare frispark för Tyresö. Frida Thilén lifter bollen över DIF backlinje till Emma Åström som provar skott med höger utsida, målvakten tar.

Några minuter efter det fint anfall av DIF på sin högerkant. Inspel central och avslut, ny räddning av Karro Sundberg. På uppspelet efter det så tappar Tyresö bollen central och gästerna vänder blixtsnabbt. Nu blir det fritt framåt mot mål och inne I straffområdet och helt ohotad placerar Degerforsspelaren bollen snyggt vid ena stolproten. 1-1

Tyresö tar åter kommandot efter det och 2 minuter senare fin boll av Frida Thilén upp till Elsa Bengtsson som tar emot och trycker av ett bra skott mot mål men strax över ribban. I den 72:a minuten vinner Michaela Larsson bollen vid mittplan. Hon ta sig framåt I banan och skickar sen en smörpass upp till Klara Grahn som hart uppvaktad ändå kan hålla undan sin bevakare och rulla in bollen vid bortre stolpen till 2-1 för Tyresö. Snyggt och bra gjort.

Kvarten kvar och det syns tydliga trötthetsteken i många ben nu då värmen börjar ta ut sin rätt. Frispark för Degerfors ute på vänsterkanten ca 30m från mål. Bra slagen mot bortre men bollen rullar ut över kortlinjen.

Tiden tickar på och det kämpas på ordentligt ute på plan. DIF har INTE gett upp hoppet om minst 1 poäng och trycker på för allt vad de har. I den 90:e minuten ny frispark för gästerna vid mittplan. Alla för utom deras målvakt som tar frisparken är uppe och sätter tryck mot Tyresös mål. De får även till ett avslut men som går utanför målramen.

Tyresö vinner matchen med 2-1 efter en riktig kämpainstats av hela laget . Dumt därför kanske att utse matchen lirare men några som kanske kämpade extra idag var definitivt Emma Åström och Michaela Larsson och som I mina ögon ska ha extra beröm. Tack också Degerfors för en spännande och bra match.

Nästa match är borta mot Segeltorps IF på Segeltorps IP. Lördagen den 16/9 kl 13.00.