Tyresö FF
Damer

Stark upphämtning av Tyresö
2023-09-18 09:51

Match borta mot Segeltorp som gjort en riktigt bra säsong så här långt och tagit poäng mot dem flesta. Förra mötet slutade med 1-0 seger för Segeltorp då de tidigt I matchen gjorde mål och höll det sen matchen ut. Skulle det bli annat idag? Njaaa…

Redan I den 2:ea minuten gör de 1-0 påpassligt när Tyresö passar rakt i gapet på högt stående blå-vit spelare. Pass ut på vänsterkanten och inlägg som motas in i mål. Åter tung start för Tyresö.

Hemmalaget är hetare inledningsvis och vinner de flesta närkamperna, Fint anfall igen på vänsterkanten I den 9:e minuten och avslut som Josefine Linberg får en tå på och bollen går ut till Filippa Pettersson som snyggt lyfter bollen över anstormande Segeltorpspelare och kan på trycka bollen framåt.

Bra anfall av Tyresö I den 12:e minuten när Josefine Lindberg vinner boll högt upp i banan och spelar upp till Emma Åström central. Bra skott men utanför stolpen. Efter 15 minuter börjar Tyresö komma in i matchen ordentligt och börjar vinna lite närkamper och hitta spelet. Närkampsvinst av Filippa Pettersson, pass upp till Klara Grahn som nära kommer förbi men bollen till inkast. Åter får Klara Grahn bollen och provar skott men bollen går precis utanför bortre krysset.

Frispark för Tyresö i den 18:e minuten som Michaela Larsson slår. Perfekt slagen mot en Tyresöpanna men nicken tas om hand av hemmakeepern. Därefter skapas åter flera chanser för hemmalaget när Tyresö inte får till passningsspelet utan igen passar till blå-vita spelare. Därav skapas ett tryck och avslut mot mål.  Tyresö får en hörna i den 23:e minuten. Kort hörna som går till Ella Bergström som fintar förbi första hindret och kommer till avslut med vänstern – räddning av målvakten.

Halvtimmen spelad nu och bättre spel och tryck nu av Tyresö. Tyvärr blir ännu ett felpass rakt utanför eget straffområde till avslut och väl placerad boll av Segeltorp till utökad ledning 2-0. Påpassligt men kanske inte helt rättvist.

Tyresö Trycker på för snabb reducering. Segeltorp är blixtsnabba I sina kontringar dock provar skott från distans när Karro Sundberg kommit ut långt och skurit av skottvinkel. Bollen över ribban dock. I den 39:e minuten nära mål för Tyresö men på ett Segeltorpben i sista sekund till hörna från vänster. Farlig sådan och bollen tillbaka till Michaela Larsson som provar skott mot första stolpen, räddning och ny hörna från vänster. Åter bra slagen hörna och bollen passas bakåt till Frida Thilén som lyfter in reduceringen i bortre krysset. Så snyggt och välförtjänt i det läget av matchen.

Slutminut nu av första halvlek och Klara Grahn vinner boll central på Segeltorps planhalva. Pass till Michaela Larsson som hittar ut till Ella Bergström som sånär kommer förbi sin bevakare. Nästa våg bollen åter till Ella Bergström och nu får hon till avslutet men utanför målramen.

Paus och 1-2 efter en jämn första halvlek.

Andra halvlek börjar som den första. Tryck från hemmalaget som pressar hårt. Flera räddningar av Karro Sundberg i mål. Efter 10 minuter in i halvleken börjar Tyresö ta över matchen och skapar flera fina chanser men målen uteblir. I den 58:e minuten på en hörna från vänster. Bollen nickas till Emma Åström som provar skott som täcks. Bollen istället till Klara Grahn som även hon provar skott vid första stolpen – målvakten räddar.

I den 70:e minuten får Tyresö (som enligt den högljudt protesterande hemmabänken var felaktig) en frispark ca 35m från mål ute på vänsterkanten. Bra tryck i bollen från Ella Bergström gör att den går förbi samtliga och rakt in i mål och det är kvitterat.

Tyresö verkar inte vara nöjda utan trycker på för mer. Lelila Baiche lägger in en boll I straffområdet från högerkanten I den 74:e minuten som blir riktigt farlig. Liv Borgman provar skott ett par minuter senare men får inte riktigt träff på bollen.

I den 86:e minuten riktigt fint Tyresöanfall när Liv Borgman spelar upp till Leila Baiche som från högerkanten hittar Klara Grahn som blir fri I straffområdet men avslutet rakt på keepern. Karro Sundberg bryter ett farligt Segeltorpanfall minuten senare. Snabbt anfall och hands på blåklädd men domaren friar och bollen till Leila Baiche som skjuter…utanför.

Slutminut och en sista riktig bra chans när boll upp till Leila Baiche gör att hon blir helt fri mot målvakten ( luktade offside där…) Tyvärr går även hennes skott rakt på målvakten och matchen slutar oavgjort. Kanske rättvist sett till 90 minuter ändå.

Nästa match är hemma mot serieledande Smedby AIS. Det kommer bli nåt att bita i…