Uddlöst mot Karlberg
2024-03-18 07:27
En av få glädje ämnen i lördags. Elin Bragnum tillbaka på planen. Foto: @kbrome

Möte mot seriekollegan Karlberg i lördags. Första gången i år man inte satt och frös på läktaren. 😊

Bra första 5 minuter av Tyresö som spelar ett omväxlande spel men utan att komma till några avslut. Karlberg har ett men inget som är några som helst problem för Karro Sundberg i målet.  En hörna för Tyresö i den 8:e minuten och bollen motas fram mot mål av vad jag kunde se Klara Grahn men rakt på KB målvakten som skopar in lätt.

I den 13:e minuten fint väggspel mellan Sofia Svensson och Filippa Pettersson. Inspel från högerkanten över till Fialisa Söderberg- Skottförsök men utanför målramen.

Det är en snäll och tempofattig första halvtimme som inte bjuder på särskilt mycket. Varken av varken Tyresö eller KB.

Karlberg börjar nu sätta högre press och det lönar sig för det blir mycket spel på Tyresös planhalva. Dock fortsatt ont om avslut mot mål.

Ett felpass av Tyresö i sista minuten av första halvlek rakt till KB spelare i Tyresös straffområde gör att Alice Schéele Bengtzon (som förövrigt gjorde en stabil insats) måste stoppa KB spelaren och gör det lite för bryskt och domaren pekar på straffpunkten. Inget att säga nåt om och bombsäkert trycker de in 0-1 precis innan halvtidsvilan.

Andra halvlek och skottförsök direkt från Elsa Bengtsson men misslyckat. Bra hemjobb Meja Frimmel i den 48:e minuten men sen slarviga passningar som gör att KB biter sig kvar på Tyresös planhalva. KB står högt och när inte passningarna sitter riktigt för Tyresö vänder gästerna snabbt och kommer med många spelare i anfallen.

Efter en riktigt dålig start av 2:a halvlek börjar sakteliga Tyresö ändå prestera lite bättre efter ett tag. Sofia Svensson, Elsa Bengtsson och Nina Garibija provar alla avslut mot mål men inget som hotar nämnvärt.

I den 58:e minuten är det nära när det kommer ett inlägg från vänsterkanten över till högersidan där Filippa Pettersson möter upp och spelar snett inåt bakåt till Sofia Svensson som med direktskott är nära att trycka in kvitteringen men tyvärr utanför.

Tyresö fortsätter att skapa lägen och fyller på med folk nu och det skapar bra kontringslägen för gästerna. I den 66:e minuten helt fri KB spelare mot Karro Sundberg som får göra en superbenparad till hörna. Resultatlös.

Bra spel mellan Josefine Lindberg och Klara Grahn i den 70:e minuten men inspelet från höger blir aldeles för nära mål. Elin Bragnum som kommit in i matchen efter 5 års matchfrånvaro jobbar förtjänstfullt till sig bollen och är så nära att ta sig förbi KB´s högerback men har inte millimetrarna på sin sida denna gång.

Tyresö försöker få till en kvittering men det lyckas inte alls idag. Försvarsmässigt ok över hela planen men det kommer krävas betydligt mer framåt sen när serien kommer igång. Det blir för uddlöst när inte hela laget anfaller och för många som ”tittar på”.

MEN! 😊 det som hänt kan man inte påverka utan bara det som kommer att hända och det är tur det för på lördag finns det nya möjligheter att ta revansch på sig själv när Täby FK kommer på besök. Förhoppningsvis blir det spelmässigt en bättre och mer underhållande match då. Matchstart 12.00.