Damer

0-0 i genrepet mot Sandviken
2024-03-31 13:57

Sandviken kom på besök till Tyresövallen igår. De spelar denna säsong i Div 1 Norra.

Rejäl inledning av matchen som bjuder på många närkamper och tuffa dueller. Tyresö är rejält påkopplade.

Det är dock gästerna som kommer till avsluten. Backlinjen men Josefine Lindberg, Emilia Irle och för dagen Klara Grahn får jobba hårt och gör det riktigt bra.

Super räddning av Karro Sundberg i den 7.e minuten och där returen styrs ut till hörna. Klara Grahn nickar undan och boll upp till Elsa Bengtsson men hon är alldeles för ensam och kontringen uteblir.

Efter bra press av Tyresö högt upp på motståndarnas planhalva går bollen till Sosso Andersson. Inlägg från vänster mot Elsa Bengtsson i straffområdet men målvakten är 1 sekund före.

Det är inledningvis som sagt mest Sandviken men efter ca 15 minuter bjuder Tyresö på några farligheter. Först spelar Liv Borgman ut bollen till Sofia Svensson på högerkanten. Som i sin tur fixar hörna från höger. Tyvärr blev den ”resultatlös” som min ”sidekick” för dagen Ida Ahlbom informerade om.

2 minuter senare får Tyresö ett riktigt bra frisparksläge från ca 30m. Liv Borgman trycker iväg ett bra skott som går i en båge ner mot bortre stolpen. Målvakten har stora bekymmer och kan inte hålla bollen i första läget men reder ut situationen sen.

45 minuter spelade nu och en ganska jämn fight ändå med ett visst övertag till Sandviken som nu träffat målramen flertalet gånger. Inställningsmässigt hos Tyresöspelarna finns inget att klaga på som fortsätter att trycka på ordentligt i närkamperna. Anfallsmässigt ser det lite tveksamt ut stundtals i den första halvleken som slutar 0-0.

Andra halvlek nu och ett BETYDLIGT bättre Tyresö nu. Passningarna sitter. Spelare visar tydligt att de är passningsbara. Bättre rörelse utan boll och det skapas ytor för medspelare. Men i den 55:e minuten tappas det boll på mitten och gästerna kontrar. Snabbt anfall på vänsterkanten där Emilia Irle förtjänstfullt reder ut till hörna från vänster. Karro Sundberg boxar bort bollen men går åter till Sandviken som 2 gånger om har möjlighet att trycka in bollen som räddas på mållinjen varje gång. Ny våg från gästerna men då kan Karro till slut hålla i bollen.

20 minuter in i andra halvlek börjar det slarvas lite hos Tyresö som inte riktigt går in 100% i situationerna. Det utnyttjar Sandviken som biter sig kvar en bra stund i anfall mot Tyresö och är nära att från vänsterkanten skruva in bollen i bortre men utanför som tur var.

Där efter är det Tyresö som har ett långt anfall på Sandvikens planhalva och det finns lägen men en liten tvekan i de avgörande lägena gör att chanserna försvinner. Annars riktigt bra spel ändå.

Kvarten kvar och bra samarbete mellan Fialisa Söderberg, Emma Åström och Sofia Svensson. Bollen till Sosso Anderson som drar iväg ett skott men täcks av Sandvikens försvar. Ett par minuter senare nytt läge för Sosso Andersson när hon åter fått boll av Sofia Svensson men återigen täcks skottet bort.

I den 81:a minuten bjuder Elin Bragnum på en delikatess när hon fintar bort sin bevakare och sen tunnlar nästa. Tyvärr blir inspelet lite misslyckat men intentionen var bra. Bara minuter kvar nu och en sista attack från Sandviken men Meja Frimmel fortsätter spela med hög pondus som hon gjort hela matchen och reder ut farligheten.

Matchen slutar 0-0 och jag måste nog ändå säga att det såg riktigt bra ut. Speciellt andra halvlek där det definitivt kunde producerats mål.

Nu är det seriepremiär på lördag kl:16.00 när Segeltorps IF kommer på besök till Tyresövallen.