Ny seger för Tyresö FF!
2024-04-22 08:37
Lagseger mot Värmdö! Foto: Erik Frigren

Match i söndags mot Värmdö IF. Ett lag som är nykomlingar i Div1 och har nog vad jag vet aldrig varit i samma serie som Tyresö. Kul med nya lag och alltid spännande att möta. Ryktet säger dock att de spelar med hög press och med mycket energi. Skulle Tyresö klara av det?

Matchen börjar lite trevande och det dröjer fram till 7:e minuten innan första stora chansen kommer. Den är för Tyresö och genom Josefine Lindberg som hittar fram till Sosso Andersson som från högerkanten slår in en hård boll till Elsa Bengtsson i straffområdet. Elsa vänder bort försvararen snyggt och ska rulla in bollen i mål men den studsar iväg lite och ett försvarande Värmdöben är i vägen.

Värmdö pressar högt och det borde skapa ytor för Tyresö lite högre upp på planen men passningarna sitter inte alls där de ska och gästerna biter sig ofta på Tyresös planhalva. Försvarsspelet är dock inget att klaga på. Snabbt rättvända när man tappar boll och det skapas egentligen inga större farligheter mot Tyresös mål.

I den 26:e minuten är det Tyresö i form av Elsa Bengtsson och Sosso Andersson som pressar högt upp och det ger resultat. Tyresö snor åt sig bollen i Värmdös straffområdet och där placerar Elsa Bengtsson enkelt in 1-0. Riktigt skönt att ändå ta ledningen när spelet inte riktigt klaffat så här långt.

För det är gästerna som spelar bäst faktiskt. Kommer till flera farliga avslut men Tyresö och Karro Sundberg står emot. Halvtidsvila och kanske lite orättvis 1-0 ledning.

Andra halvlek och ett betydligt bättre Tyresö. Och ett par minuter in i halvleken riktigt nära 2-0 när Sosso Andersson slår ett inlägg mot straffområdet där Elsa Bengtsson möter upp. Pass bakåt till Meja Frimmel som drar på ett bra skott som tar i ribban och ut igen men där kan Värmdö rensa bort.

I den 55:e minuten nära kvittering men istället snabb kontring av Tyresö. Glimrande fint anfall av Liv Borgman, Nina Garibija, Sosso Andersson där bollen till slut åter hamnar hos Meja Frimmel och nytt avslut men i burgavelns utsida.

Jämn match och i 61:a minuten hörna för Värmdö från höger. Nick mot mål men en Superräddning av Karro Sundberg som fortsätter att hålla bollarna borta från påhälsning i det egna målet.

Några minuter senare har Sosso Andersson flera bra chanser att utöka ledningen men bollen vill inte in. Tyresö blandar och ger. Stundtals fantastisk fotboll och ibland felbeslut och felpass som går rakt till motståndarna.

Liv Borgman slår en superfin pass i den 73:e minuten förbi gästernas backlinjen ut till Elin Bragnum på högerkanten. Nära nära att hon fintar sig förbi och in i straffområdet men Värmdö klarar ut. Kvarten kvar och gästerna trycker på nu och är aggressivare i pressen. De har INTE slagit av och försöker trycka på nu och det skapas ytor för Tyresö istället.

I slutminuten utökar Tyresö till 2-0 efter en snabb kontring och där Sofia Svensson först borde fått med sig en straff men domaren friar då bollen går till Liv Borgman som serverar Nina Garibija vid bortre stolpen. Lugnt och säkert rullar hon in 2-0 för Tyresö i öppet mål.

Ny seger för Tyresö och ny hållen nolla! Riktigt starkt!

Nästa match är borta mot Degerfors på klassiska arenan Stora Valla. Lördagen 27/4 kl 13.00.