Damer

Seger mot Älvsjö!
2024-04-14 08:05
Målskytt Sosso Andersson och 2:a nollan i rad för Karro Sundberg!

Ny match för Tyresö FF´s damer och den här gången borta mot Älvsjö AIK. Skulle förra veckans seger mot Segeltorp följas upp med ytterligare 3 poäng? Nja det var nog ingen som trodde på förhand att det skulle ske då Älvsjö ser ut att fått ihop en riktigt bra trupp i år.

Och det är hemmalaget som börjar matchen bäst. De skapar ytor för varandra och spelet är mestadels förlagt på Tyresös planhalva. Ofta hittar de ut på kanterna och ser farliga ut i sina anfall.

Efter ca 5 minuter tar Tyresö över något och skapar ett visst tryck mot Älvsjö istället. Älvsjö vänder snabbt och skapar en snabb kontring i den 8:e minuten. Riktigt snyggt spelat av hemmalaget men avslutet något svagt och skapar inga som helst bekymmer. Nytt anfall strax efter och nytt avslut mot Tyresös mål av tidigare Tyresöspelaren Lawlaw Nazeri men utanför.

I den 11:e minuten är det en 1 mot 1 situation som Sosso Andersson är inblandad i och hon är på väg att rinna ifrån men blir dragen i tröjan. Domaren avvaktar av nån anledning med att blåsa av men gör det ändå till slut.

Älvsjö kommer ofta på kanterna och försöker slå långa inspel mot bortre där det ofta är fritt. Men Tyresö är bra med och kan ta hand om det som kommer. Riktigt bra försvarsspel av hela backlinjen. Istället hörna från höger i den 14:e minuten för Tyresö. Den rensas undan men blir ny våg där Leila Baiche och Fialisa Söderberg visar upp bra spel som resulterar i ny hörna från höger. Resultatlös.

Hemmalaget bjuder på fint anfall ett par minuter senare. Spel från vänsterkanten ut till höger sida. Ner mot förlängda mållinjen och spel snett inåt bakåt och avslut. Karro Sundberg räddar enkelt.

Älvsjö får en gratischans strax efter. Ett litet misstag som ger ett friläge för Älvsjö. Karro Sundberg kommer ut bra men blir rundad och Älvsjöspelaren har i princip öppet mål förutom Josefine Lindberg som tagit en löpning för att förhindra mål. Älvsjöspelaren rullar dock bollen utanför målramen som tur är.

Efter det är det Tyresö som åter trycker på. Snyggt kortpassningsspel mellan Leila Baiche, Elsa Bengtsson och Fialisa Söderberg gör att Liv Borgman får skottläge. Bra avslut men inget mål. Men Tyresö har bra tryck nu och i den 26:e minuten får Sosso Andersson bollen något till höger utanför straffområdet. Hon petar fram bollen lite innan hon trycker iväg stora kanonen med vänstern och 0-1 rakt upp i krysset. Snyggt och inte alls oförtjänt.

Strax efter är det otroligt nära 0-2 när Klara Grahn från sin backposition kommit högt upp och laddar bössan även hon men skottet tar i ribban och ut i planen igen. Ny attack och ny hörna från höger. Bollen rensas bort av en annan tidigare Tyresöspelare, Clara Andersson.

Tyresö har nu tagit över och i 35:e minuten är det nära igen. Leila Baiche trycker iväg ett skott där bollen touchar en Älvsjöspelare på vägen mot mål och där målvakten som redan slängt sig åt fel håll ändå räddar mirakulöst med fötterna. Nära nära där.

Älvsjö försöker nu få in en kvittering innan pausvilan och trycker på lite men inget som oroarnämnvärt. Pausvila med 0-1 ledning för rödgula Tyresö.

Full fart på hemmalaget direkt i andra halvlek och avslut mot mål men mitt på Tyresös målvakt som enkelt tar emot. Efter första anstormningen är det Tyresö som åter tar tag i taktpinnen och skapar flera bra lägen men utan att komma till avslut.

I den 53:e minuten riktigt bra chans för Älvsjö som kommer på sin vänsterkant. Riktigt bra försvarspel av Josefine Lindberg gör att avslutet mot Tyresösmålet blir återigen en enkel match för Karro Sundberg.

Halvtimmen kvar av matchen och det är mycket spel på Älvsjös planhalva. Inkast för Tyresö som Leila Baiche tar emot, vänderbort sin bevakare och spelar snett inåt bakåt från vänsterkanten in i straffområdet men tyvärr ingen Tyresöspelare där.

Efter det sjunker kvalitéten i matchen och det liknar lite ”VM i inkast” men spelet är fortsatt på Älvsjös planhalva. Dock blir det en långboll från Älvsjö i den 64:e minuten där Josefine Lindberg försöker rensa undan. Hon träffar en Älvsjöspelare som sätter full fart mot Tyresömålet. Josefine ser dock till att reda ut den farligheten ändå och tar revansch på sig själv. Bra gjort!

I den 70:e minuten spelar Josefine Lindberg och bollen till nyinbytte Sofia Svensson som passar upp till Leila Baiche och vips har det skapats ett 2 mot 1 läge. Starkt försvar av Älvsjö till hörna ändå.

Kvarten kvar och ny kraftanstränging av hemmalaget för en kvittering. Långskott i ribban och ut. Nytt avslut strax efter som skarvas från nära håll mot mål men rakt på Karro Sundberg som skopar in.

Tiden börjar rinna ut och Tyresö spelar smart och håller bollen både länge och väl inom laget. Ner med bollen hörnflaggan och låt tiden gå. Rutinerat och bra gjort.

Tyresö vinner matchen med 0-1 och håller åter nollan. Ytterligare 3 poäng in på kontot. Inte alls oförtjänt. Grattis!

Ny match nu på SÖNDAG 21/4 kl 13.00 på Tyresövallen när nykomlingen Värmdö IF kommer på besök.