2024-04-07 12:33
2 målskyttar och hållen nolla! Foto: Jempa Bakai

Seriepremiär och ett fullsatt Tyresövallen!?

Nja inte fullsatt riktigt men ca 150 personer hade ändå tagit sig dit för att beskåda detta.

Motståndarna Segeltorps IF brukar bjuda till bra motstånd och förra året tog med sig alla 3 poäng från vallen med en 0-1 seger efter mål på ett motlägg i den 5 minuten.

Så hur skulle dagens match vara då? Tyresö som blandat och gett lite på försäsongen tog ändå rejäla steg framåt senast mot Sandviken och det bådade gott inför dagens match.

Inledningsvis har Tyresö det mesta av bollinnehavet och skapar mest offensivt. Snyggt spel av Emma Åström efter vunnit duell på mittplan med pass till Elsa Bengtsson. Hon spelar djupledsboll till Sosso Andersson som får bra läge men även bra försvar av Segeltorp till inkast.

Efter ca 15 minuter kommer gästerna mer in i spelet och börjar hota ordentligt. Snabb kontring i den 13:e minuten men där reder Klara Grahn och Emilia Irle ut situationen tillsammans med Karro Sundberg i mål. 2 minuter senare nära att ett avslut går in mellan stolpen och Karro Sundberg men hon fixar till det till slut ändå. Puh!

Tyresö slarvar lite i passningarna och det gör att Segeltorp biter sig kvar i anfall. Framåt går det trögt och de få attackerna är inga som helst problem för Segeltorpförsvaret. I den 21:a minuter skapar ändå Tyresö en hörna från vänster. Ella Bergström slår den mot bortre stolpen där Josefine Lindberg möter upp med skallen. Segeltorp spelare räddar med handen men returen trycker Josefine in ändå till 1-0. Riktigt skönt.

2 minuter senare ringer det igen. Boll upp till Sosso Andersson på högerkanten. Hon trycker iväg ett patenterat ”Sossoskott” och bollen går i en båge från 25 meter över målvakten och in i bortre burgaveln till 2-0. SNYGGT!

Tyresö skapar nu ordentligt med lägen och har bra grepp om matchen när vi närmar oss minut 35 av första halvlek. Elsa Bengtsson är ytterst nära att göra 3-0 när hon stressar och stjäl boll av Segeltorpförsvarare lång ner i straffområdet men de klarar ut det ändå.

Slut minut nu och Emma Åström ( bäst på plan idag enligt mig ) fixar en ny hörna från vänster. Återigen slår Ella Bergström bollen mot bortre stolpen och återigen dyker Josefine Lindberg upp där och nickar in 3-0 i nättaket. Härligt att gå till pausvila med 3-0 ledning och inte alls orättvist.

Andra halvlek och Segeltorp sätter hög fart direkt och får en farlig frispark 25m från mål. Skott över. Klart mer intensiv halvlek och betydligt tuffare närkamper.

Segeltorp försöker skapa chanser men försvarsspelet över hela planen är magnifikt idag. Meja Frimmel och Emma Åström på mitten är glimrande bra. Jobbar och sliter och ger inte motståndarna en millimeter gratis.

Tiden rullar på och Tyresö håller emot anstormningen gång på gång. Bara 15 minuter kvar nu och hörna för Segeltorp. Emilia Irle rensar i första läget men bollen kommer tillbaka och det blir riktigt farligt i straffområdet men då är Klara Grahn där istället och reder ut. Men gästerna har vittring på reducering nu och trycker på. De får även ett friläge mot Karro Sundberg i den 79:e minuten där avslutet inte är några som helst problem för Karro.

Sen snabb kontring för Tyresö. Elsa Bromé slår en mästarpass genom Segeltorps backlinje upp till Leila Baiche som provar skott mot första krysset men precis utanför.

Domaren blåser av matchen efter 95 minuter och Tyresö vinner med 3-0 efter en riktigt stabil insats. Samtliga spelare ska hyllas och inte minst Josefine Lindberg som gör 2 mål som back. En extra eloge skall dock Emma Åström och Meja Frimmel ha enligt mig då de dominerade på mittfältet.

Nästa match är borta mot Älvsjö AIK. Lördagen 13 April kl 13.00.